Wednesday, July 31, 2013

Zumo - Reflectance Sensor modification (remapping)

This sensor is pretty slick.  Pololu designed it to work out of the box with the Zumo Ardunio Shield.  However for my project, I need access to the sensor IO lines without going through any of the Ardunio A-Analog pins.

Sensor is not working post-modification.  My concern is if this is a multi-layer board such that I may have inadvertently a cut trace that may run under trace on the top layer? I suspect not given the proximity of the vias.

When powering up the board the Red LEDs no longer light and I have looked at the IR LEDs through two different cameras - seeing no IR light.

The enable terminal is in place, however the jumper is removed.  The Red LEDs were functioning prior to my cutting the traces for remapping.  In the picture I have soldered a resister on the IO line for each sensor.

I have been checking pin voltages and tracing everything.  Going to post a question on the Pololu form next.

Saturday, July 27, 2013

Windows7 forcing legacy filename format - short filename NAS pain

Struggle for several hours trying to figure out why all of a sudden Windows7 was not allowing me to use long formatted file names on a NAS (Apple Time Capsule). I noticed it quickly after setting up a Windows7 library.

In order to create a library from a NAS, the device must be indexed. I enable the Sync tool to create the index.  This caused any new file and folder to be limited to DOS8.3 naming convention.

I attempted to resolve based on a number of searches that were all over the board.  The solution was to turn off and clear any offline files that were set to by sync'ed with the NAS.  After a reboot things were normal.

NOTE: I didn't have Apple Bonjour running, assuming something with SMB was casing the issue.  When I setup the Apple Airport Utility it appeared to resolve; however NOT. What happen was that my SMB mapping to the NAS was setup to sync, the new Bonjour mappings were not.  I figured out the relationship to Windows 7 Sync when I created a library using the Bonjour mapping.

This is frustrating!! I have not done any additional research so I don't know if there is a Sync issues, Time Capsule issue or otherwise.  At this time I have fully disabled the Windows sync features.  I would like to use this feature, however after this ordeal I am burned on out it...  Looking for advice to resolve.